602 582 224  | OVOCE: 604 969 202 | Prosíme, volejte pouze v této době: Po | Osobní odběr pouze po předchozí tel. domluvě. 

prodej-ovoce 


Potřebujete poradit?
Můžete zavolat nebo nám napsat.

 kontakt
+420 602 582 224

 
 doprava

Info o dopravě,
osobním převzetí a platbách 

.

.

Velikonoční pečení s chutí domova: Vyzkoušejte tradiční recepty s našimi džemy.

Velikonoce nejsou jen o pomlázce a malovaných vejcích – jsou i o vůni čerstvě upečeného mazance, jemných koláčků a radosti ze společně stráveného času. Pokud letos toužíte po skutečně poctivém pečení, zkuste do svých velikonočních dobrot zakomponovat domácí džemy z ekofarmy. Nejenže dodají vašemu pečivu jedinečnou chuť, ale také ukáží, že i tradice se dají žít udržitelně a s láskou k přírodě.

Proč péct s domácími džemy?

Chuť bez kompromisů – žádná umělá aromata, jen ovoce a špetka lásky.
Podpora lokální farmy – každá sklenička nese příběh z Horeckého Dvora.
Univerzální využití – skvělé nejen do lineckého, ale i jako náplň do buchet a koláčů, k mazanci, jidášům či do velikonočního věnce.


Recept: Velikonoční kynutý věnec s džemem a mandlovou drobenkou


Tento voňavý, měkký věnec krásně ozdobí sváteční stůl – a hlavně zmizí rychleji, než řeknete "beránek".
Ingredience:
• 500 g hladké mouky
• 250 ml mléka
• 80 g másla
• 80 g cukru
• 1 kostka droždí (42 g)
• 2 žloutky
• špetka soli
• kůra z 1 bio citronu
• 4–5 lžic džemu z Horeckého Dvora (doporučujeme švestkový s vanilkou)

Na drobenku:
50 g hrubé mouky
• 30 g cukru
• 30 g másla
• hrst mandlových lupínků

Postup:
V mírně ohřátém mléce rozmíchejte droždí, přidejte lžíci cukru a trochu mouky. Nechte vzejít kvásek.
• Ve větší míse smíchejte zbytek mouky, cukr, žloutky, máslo, citronovou kůru, špetku soli a nakonec kvásek. Vypracujte hladké těsto.
• Nechte těsto kynout na teplém místě asi 1 hodinu.
• Vykynuté těsto rozválejte na obdélník, potřete ho džemem a stočte jako roládu. Rozkrojte podélně, oba prameny zamotejte a stočte do věnce. (Můžete ho také rozdělit na tři a více částí a uplést cop, který následně zatočíte do věnce.)
• Přendejte na plech, potřete vejcem a posypte drobenkou smíchanou s mandlovými lupínky.
• Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 25–30 minut.

Tipy, jak vylepšit tradiční velikonoční pečení:

• Na jidáše se skvěle hodí náš hruškový džem se skořicí.
Mazance zkuste péct v mini verzi – rozkrojené a namazané jablečným džemem s vanilkou nebo švestkovými povidly chutnají jako z babiččina košíku na neděli.
Linecká vajíčka místo klasického rybízového džemu vyplňte zimním džemem s arónií – dodá lehkost a šmrnc.
• Věnec nebo kynutý koláč potřete před pečením vrstvou švestkového džemu s vanilkou – bude vláčnější a voňavější.
• Do náplně velikonočních buchet zkuste klasicky povidla dle chuti, jablečná, švestková nebo hrušková, případně zaexperimentujte s jablečným džemem s vanilkou.

Velikonoce voní po domově – a džemu!


Ať už pečete s dětmi nebo chystáte sladké překvapení pro koledníky, rodinu nebo kolegy z práce, zkuste letos dát tradičním receptům nový nádech. S našimi džemy z Horeckého Dvora dodáte svátečnímu pečení poctivost, autenticitu i kus českého venkova.

Související produkty